***       Водещите вечерни новини       на 29 ноември 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 29 ноември 
Коментари Харесай

Водещите новини! НАТО засилва присъствието си от Черно до Балтийско море. 24-годишен почина от усложнения след COVID


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 29 ноември   

 

Ще засилим наличието на НАТО от Черно до Балтийско море, съобщи през днешния ден в Букурещ американският държавен секретар Антъни Блинкън на взаимна конференция с румънския си сътрудник Богдан Ауреску, оповестява Българска телеграфна агенция.

Блинкън означи, че сега в Румъния са ситуирани повече от 3000 американски военни.

***

Граждани стачкуват пред Народното събрание против връщането на хартиената бюлетина. Организатор е Инициативата " Правосъдие за всеки ".

Това е вторият митинг против измененията в Изборния кодекс, като първият беше на 18 ноември.

В петък повече от 11 часа продължи дебатът на второ четене по 16-те докладвани параграфа от законопроекта за промени в Изборния кодекс.

***

24-годишен пловдивчанин издъхна след затруднения от COVID-19, оповестява " Марица ".

Статистиката сочи, че COVID-19 още веднъж набира мощ. Новите доказани случаи на ковид у нас за последното денонощие са 288, а единствено в Пловдивско - 32, сочат данните на Единния информативен портал. Случаите са с 242 повече от през вчерашния ден, което е голям растеж. 

***

Две наказателни процедури против България, свързани с разпоредбите за пътна сигурност.

***

„ В хода на инспекцията ще бъдат снети сведения от Д.Д., с цел да даде детайлности за случая, както и от всички лица, които тя уточни и имат отношение към него, оповестяват от държавното обвиняване.

След събиране на относимата информация наблюдаващият прокурор ще реши налице ли са задоволително данни за осъществено закононарушение от общ темперамент “.

Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка информация, оповестена от актрисата в обществена мрежа, в която се твърди, че преди 5 години по време на фотоси е станала жертва на принуждение.

***

Тъжна новина за българския футбол и родната публицистика. Почина журналистът Атанас Станкушев. Новината заяви синът му - Тодор Станкушев.

***

В столицата Киев предизвестието към този момент е анулирано, само че украинските управляващи приканиха за нерешителност след догатката на президента Володимир Зеленски, че Русия може да приготвя нови офанзиви съвсем седмица след последната огромна вълна от въздушни удари.

***

Будистки храм в Тайланд остана без монаси заради най-необичайната причина. Всички били пристрастени към опиатите и са изпратени в център за рехабилитация, пишат международните медии.

Четирима монаси, в това число един свещеник от храм в региона Бунг Сам Фан в провинция Фечабун, са дали позитивни проби за метамфетамин.

Монасите са изпратени в клиника за рехабилитация, а храмът е празен.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР